domingo, 16 de marzo de 2014

CIRC!

A continuació en aquesta entrada veureu tota la descripció sobre els objectes de l'escenografia i vestuari amb els materials utilitzats a l’hora de elaborar-los.

Com observareu tots els objectes estaran relacionats amb el Circ, ja que és el tema sobre el qual girarà l’obra de teatre. En aquesta obra podrem veure acrobàcies, “animals” i moltes cançons i coreografies. 
Per iniciar cada una de les intervencions en la obra de teatre s’han hagut de fer esbossos previs i després dur a terme la tasca a la classe sobre els materials.

1  1.  FOCA
El material utilitzat va ser planxes de pòrex enganxades amb una cola especial de pòrex. Vam enganxar una a sobre de l’altra. La manera més fàcil per assolir la forma de la foca és fent la silueta que toca al terra i anar-la reduint fins arribar al cap, després es llimaria amb un raspall de punxes de ferro i amb paper de vidre, per donar-li un acabat més polit.
Quan la foca ja està totalment polida i amb la forma desitjada, es comença a recobrir amb trossos de guix per fer rèpliques, és a dir, utilitzaríem la foca de pòrex com a motlle.




2. CARRO
El material utilitzat és el cartró perquè tota l’estructura està feta amb aquest material. Tot seguit d’haver-hi construït l’estructura, es va reforçar amb celo i cartró dur sobre tot, per les cantonades de l’interior. 
Un cop acabat l'estructura es va passar a recobrir tot el carro amb paper de diari i cola blanca. Quan el paper de diari va estar sec es va començar amb el recobriment amb paper de cel·lulosa i cola blanca. Un cop tot sec es va començar a posar les lletres i a pintar tot.
Per últim es van posar les torretes i les xemeneies fetes per els alumnes de 4t de l'ESO.


3. ELEFANT

La gran part de l'estructura de l’elefant ha estat construïda bàsicament per materials reciclables: ampolles i garrafes. Desprès per donar-li més forma i omplir els forats es van enrotllar i fer pilotes amb paper de diari tot enganxat amb cinta adhesiva. La cua també és va fer amb paper de diari. Les orelles amb cartró i la trompa amb un tub de canonada tova. Més endavant es folraria amb cartró valencià i engrudo perquè l'estructura estigui dura. També un fuster va construir una plataforma amb rodes perquè es pogués moure amb facilitat.


4. FALDILLES DE TUL
El material principal ha estat la tela de tul, negra i grisa. Les tires de tul estaven cordades a un cordill negre, seria com la cintura de la faldilla. La tècnica consisteix en repetir l'acció de cordar el tul fins que la cintura de la noia estigui complerta.


5. CANÓ
El material utilitzat ha estat principalment el cartó. Per començar vam haver d’arrodonir el cartó perquè quedés forma de con. Després per tapar l'extrem  més petit amb tires de cartró i rotllos de paper de diari. Quan va estar tota l'estructura feta es va passar a recobrir tot, interior inclòs, amb paper de diari i paper de cel·lulosa amb cola blanca. Un cop tot sec vam pintar-lo i li vam afegir tots els detalls. Amb l’ajuda d’un llistó de fusta vam incorporar dos rodes al canó.


6. BOTONERES
 Les botoneres estan fetes amb "trapillo" taronja. Consisteix en agafar el ”trapillo”  taronja i fer trenes de tres tires. Les trenes són dos mides, la gran i la petita. Amb el tros de trena petita es van fer els botons, enrotllant la tela i engantxant-la. Amb el tros de trena llarga vam fer el cos de la botonera.



7. VESTITS BLANCS
Són samarretes blanques amb pom poms vermells cosits. En les costures de les mànigues i de la cintura se l’ha afegit una circumferència  de vímet perquè es quedés amb forma del vestits de  l'estil de roba d'Agatha Ruiz de la Prada. ABans de cosir vam fer  els dissenys  per saber com fariem els vestits. 


8. FANALETS
En aquest cas tenim dos models de fanalets. El primer tipus de fanalet és el fanalet blanc, la seva estructura ha estat feta amb un globus, paper de seda i cola blanca. I el segon tipus de fanalet, que és el vermell, la seva estructura és de filferro i ha estat recobert amb paper de seda vermell i cola blanca.



No hay comentarios:

Publicar un comentario