viernes, 10 de abril de 2015

interiors inventats de 1 i 2 punts de fuga

En aquesta entrada explicaré les activitats inicial d’aquest trimestre. Aquestes làmines estaran relacionades amb la teoria d’aquest últim trimestre i tracta sobre el disseny d’espais, com dissenyar interiors, com utilitzar l’escala i  en aquest cas com inventar-nos interiors utilitzant la cònica de un punt i dos de fuga.

Com a introducció la perspectiva amb un sol punt de fuga és utilitzada quan els objectes estan de front a l'observador. En aquest tipus de dibuix, les línies horitzontals i verticals es dibuixaran horitzontals i verticals respectivament en el dibuix, les línies que s'allunyen de l'observador tindran una inclinació cap al que s'anomena "Punt de Fuga", que és el punt en el qual els objectes es tornen tan petits que ja no es poden veure. La perspectiva cònica de dos punts de fuga per a començar s’ha d’agafar una aresta i fugar els seus extrems cap a la direcció dels punts de fuga que toqui, si els objectes s’apropen molt als punts de fuga es poden produir aberracions i distorsions.

Aquesta activitat consistia en inventar-te un interior, ja sigui una habitació, un lavabo, la sala d’estar, etc... Però sempre utilitzant la perspectiva cònica d’un o dos punts de fuga. Els requisits per poder dur a terme aquesta activitats eren els següents: les perspectives havien d’estar dibuixades sobre un làmina de DIN A3, i havien d’estar a color, el més aconsellable per fer inacabats artístics són els llapis aquarel·lables.

Aquesta activitat es va començar a classe però la vam haver d’acabar a classe i fixar un dia d’entrega amb opció de millorar la nota.


Les meves dificultats a l’hora de fer la perspectiva d’un punt de fuga va ser dibuixar correctament la piscina i la taula i en la de dos punt de fuga vaig fer l’aresta de la cantonada massa llarga, llavor l’angle es reduïa i no cabien els mobles. 


Independentment dels meus errors he millorat les dos làmines assolint bé els coneixements esmentats a classe a l'hora de realitzar les dos làmines, superant amb èxit les meves dos anteriors notes, tot i que a la part graficoplàstica hauria de donar-li més expressivitat.



 Cònica de dos punts de fuga, llapis aquarel·lables, rotring i aquarel·la, DIN A3


Cònica d'un punt de fuga, llapis aquarel·lables, DIN A3

No hay comentarios:

Publicar un comentario