jueves, 7 de mayo de 2015

Maqueta ONG

Continuant amb la temàtica del disseny d’espais anem a comentar l’activitat de disseny d’un estand.

El inici de l’activitat es va plantejar molt abans del dia en el que s’havia de començar a fer els esbossos, ja que, abans de començar ha esbossar havíem de pensar en una ONG del tipus que sigui, ja que la maqueta aniria de la ONG que haguéssim escollit.

En el meu cas vaig escollir la ONG WWF amb el motiu de protegir els oceans i els mars, perquè aquesta ONG inclou molta més temàtica independentment dels oceans i mars, ja que, també es centra en la vegetació i la fauna i la protecció d’aquestos.

Per dur a terme aquesta construcció tridimensional s’havien de seguir unes pautes:
 La parcel·la ha de ser de 4 x 6 m, cantonara, amb divisòries respecte a les parcel·les veïnes fins a una altura de 2,5 m aproximadament, sense l'obligació que els acabats siguin necessàriament horitzontals.
 - L'exercici es realitzarà a escala 1/20 (5 cm = 1 m), obligadament a través de maqueta, i s'ha d'emprar cartró ploma, cartolina i/o paper gruixut. El disseny de l'espai es demana a nivell d'esbós volumètric.
 Equipament funcional mínim, consistent en un mostrador per a dues persones destinades a atendre e!s visitants; es poden proposar altres volums, funcionals o no: expositors, marquesines, peanyes per a fullets, prestatges, volums lliures, suports senyalitzadors... L'estand se suposa globalment sense sostre.
 - Tipus d'espai, volumetria, materials, forma de les divisòries i acabats interiors a criteri de l'alumne; es poden involucrar gràfics si es consideren necessaris, però en qualsevol cas ha de figurar ben visible la paraula ONG com a simulació del nom de qualsevol organització no governamental.

El material que he emprat per dur a terme aquesta maqueta ha estat: cartró ploma, cinta adhesiva de doble cara, varetes de fusta, i paper emprimat amb els motius de la ONG.

La meva ONG tenia una particularitat i era que vaig fer doble paret, ja que les varetes de fusta que anirien penjades fent de sostre pesarien una mica per a una paret sola.


Aquesta activitat es va poder fer en sis sessions més la opció de poder acabar-la a casa.

La maqueta es va quedar inacabada, ja que, la impressora va deixar de funcionar llavors els peixos que anirien penjats del sostre no es van poder posar. També feia molt que no utilitzava la cola termofiusible llavors al començament em va costar pegar bé els costats per unir-los.




Maqueta definitiva fotografiada des de diferents punts de vista.

No hay comentarios:

Publicar un comentario