viernes, 10 de abril de 2015

Habitatge 1

Aquesta làmina a explicar estava relacionada amb el concepte d’escala. Gràcies a aquesta làmina vam poder refrescar els que anaven a dibuix tècnic els càlculs necessaris per assolir l’escala i a la resta de la classe els hi va servir per aprendre a fer servir l’escala i aplicar-la als exercicis de classe, en aquest cas una escala de reducció. 


L'escala és la proporció entre les dimensions reals d'un objecte i la seva representació en un mapa, una maqueta, un plànol, etc., o sigui, és el resultat de dividir la mesura de la representació, el dibuix, per la de la realitat. Una escala major que 1 indicarà una escala d'ampliació i una escala menor que 1 indicarà que es tracta d'una escala de reducció. Les escales se solen expressar en forma d'una fracció en què un dels dos nombres (numerador o denominador) és igual a 1 i l'altre més gran.

I per a dur a terme aquesta làmina es van seguir els següents passos: 

- L'allotjament ha de ser per a una unitat familiar de tres persones: una parella i la seva filla. En aquesta superfície hi heu d'ubicar dues habitacions, un menjador, una cuina i un bany complert.
- Un es tingui fet el croquis amb les pertinents mesures acotades. Realitzeu la planta a escala 1:50. Situeu-hi el mobiliari i si cal les característiques paviment.
 - Havia d’estar dibuixat sobre una làmina DIN A3 i entintat, tot això acompanyat d’un DIN A · amb esbossos i els càlculs.

Per a realitzar l’activitat més còmodament la professora ens va proporcionar un dossier on s’explicava com havia d’estar representat el mobiliari en plant i les mesures estàndards dels objectes, tot i que es podien canviar, sempre i quant no estiguin de manera desproporcionada.

Aquesta activitat es va començar a classe i es va poder acabar a casa amb la opció de millorar-la.

Proposta final, DIN A3, rotring

No hay comentarios:

Publicar un comentario