viernes, 10 de abril de 2015

Projecte de figura humana

Com en el trimestre anterior vam haver de fer un projecte trimestral relacionat amb la teoria donada a classe, en aquest cas amb la figura humana.

El projecte el podies fer del tema que tu volguessis sempre que aparegués figura humana, ja sigui realista o expressiva. Els suport també era a escollir però no es demanaven coses ni suports petits, ja que el requisit més valorat es la expressivitat del dibuix, i un dibuix en un suport gran té més expressivitat i es més impactant que el d’un suport de mida petit.

Per a aquest projecte com a treball físic presento un suport de 50x70 cm de paper d’assecar. Els materials ha utilitzar han estat: paper d’assecar de 50x70 cm, pintura acrílica de color marró, groga, blanca, negra, blava i vermella, permanent i rotring, llapis HB i llapis aquarel·lables.

La meva proposta consisteix en un cor sagrat, en comptes de flames he fet raig de llum i he suprimit les espines que porta el cor. Sota el cor hi ha unes mans que el sostenen amb uns tatuatges de dos dagues, les que porta el sagrat cor, amb el nom de ‘Sacred Heart’, Cor sagrat en anglès, amb això vull simbolitzar que la religió no s’ha de seguir estrictament, sinó que també et pots tatuar frases o icones religiosos per crear polèmica i per anar en contra dels ideals religiosos. El cor estaria fet amb aquarel·la i la “sang” gotejaria per les mans. El cor sagnant simbolitza l’amor perdut que vesa entre les mans, es a dir que s’escapa.

Els meus referents han estat cercats a Internet. Primer he buscat la simbologia que té un cor sagnant, aquest tipus de cors expressen el dolor que envolta el desamor, o les traïcions amoroses o també un amor perdut.

També he relacionat el meu projecte amb l’artista Frida Kahlo, ja que, ella en les seves obres també ha introduït el cor sagnant. Com a referència he agafat dos obres seves, la primera es ‘Les dos frides’, i la segona es ‘Recuerdo el corazón’.
Juntament amb el treball físic s’ha de presentar una memòria explicant el procés seguit i les teves dificultats.


Aquest projecte es va realitzar pràcticament en hores de casa, ja que per qüestions d’horaris i de esdeveniments que passaven no es van poder aprofitar les hores pactades a classe. 


Proposta final, 50x70, pintura acrílica i aquarel·les.

Portada de la memòria, DIN A4, llapis aquarel·lables i rotrings

Esbós inicial al color, DIN A4, llapis aquarel·lables i rotrings


 Proves d'auquarel·la en papers diferents, 
paper d'assecar i paper aquarel·Lable, DIN A4, aquarel·les i rotrings



Proves de color amb  la pintura acrílica i prova amb els permanents i rotrings, DIN A4

No hay comentarios:

Publicar un comentario